KMPlayerㅣForum
Korean Download Skins Testimonials User Map RSS
Search here before questions and do not post it here!
View First Unread   Thread Tools Linear ModeHybrid ModeThreaded Mode
New Member
 
Join Date:  Jun 2008
Posts:  4
#1 | Link | "The overlay mixer is being used...", Posted 06-21-2008 Quote
hello,
i've been using kmp for a long time but i can't get it to play my videos since my last format. I keep getting the "The overlay mixer is being used..." message. When i select another video renderer it either freezes, or plays only audio, or shows a double redish picture of the movie. the only external codecs i have are the ones in klite codec pack.
some help here please, i used to love this player
bastik's Avatar
German moderator
 
Join Date:  May 2008
Location:  Germany
Posts:  3,993
#2 | Link | Posted 06-21-2008 Quote
afrospammer, I expected to read some spam just by your name.

please post ctr+tab info
New Member
 
Join Date:  Jun 2008
Posts:  4
#3 | Link | Posted 06-21-2008 Quote
Code:
[Primary Filtergraph]
0) - The.Oxford.Murders[2008]DvDrip-aXXo.avi
1) - AVI Splitter
2) - KMP Audio Codec
3) - KMP Video Codec
4) - KMP Video Transform
5) - KMP Audio Transform(Copy)
6) - Video Renderer
7) - Default DirectSound Device

[Video Info]
Decoder - (DX50) KMP Video Codec(DivX5-libcodec.dll)
Format - Major Type: Video - Sub Type: YUY2
VideoInfo: YUY2 660X272, 16 bits
Format - Major Type: Video - Sub Type: RGB32
VideoInfo: RGB 660X272, 32 bits

[Audio Info]
Decoder - (0x55) KMP Audio Codec(MP3 Audio-libmad.dll)
Format - Major Type: Audio - Sub Type: PCM
WaveFormatEx: PCM(0x1), 48000 Hz, 16 Bits, 2 Ch

[Basic Video DSP]
Internal brightness: 100%

[Advanced Video DSP]
+Video Plugin

[Audio DSP]
+Pre amplification: Main: (100%)
+Auto Volume Control
+Audio Plugin

[Subtitle Settings]
+Draw Mode(Selected): Image
+Draw Mode(In use): On Overlay
+Text Rendering Method: Rasterizer
+Support HTML Tags(SMI)

[KMPlayer]
+Version: 2.9.3.1428(5.463.552, 16/12/2007 2:44:52 μμ)
+libcodec.dll: Exist(4.459.520, 15/12/2007 6:07:44 μμ)
+libmplay.dll: Exist(438.784, 21/8/2007 4:11:30 μμ)
+PProcDLL.dll: Exist(1.769.472, 30/11/2007 5:52:42 μμ)
+LibDTS.dll: Exist(144.384, 24/5/2007 3:01:02 πμ)
+liba52.dll: Exist(56.320, 24/5/2007 3:00:50 πμ)
+libfaad2.dll: Exist(212.480, 24/5/2007 3:00:26 πμ)
+libmad.dll: Exist(92.672, 24/5/2007 3:01:16 πμ)
+libmpeg2.dll: Exist(126.464, 24/5/2007 3:01:44 πμ)
+theora.dll: Exist(196.608, 13/4/2007 2:46:02 πμ)
+OggVorbis.dll: Exist(1.165.312, 24/5/2007 3:08:24 πμ)
+xviddll.dll: Exist(655.872, 28/7/2007 7:11:56 μμ)
+Old_QUARTZ.DLL: Exist(770.048, 5/5/1999 4:22:00 μμ)
+AboutDll.dll: Exist(105.472, 3/10/2005 8:12:18 πμ)
+DTView.dll: Exist(104.448, 20/11/2006 3:33:18 μμ)
+MPlayer.dll: Missed
+ImLoader.dll: Exist(856.064, 15/1/2006 8:21:26 πμ)


--------------------
[File Info]
--------------------
D:\Movies\The.Oxford.Murders[2008]DvDrip-aXXo\The.Oxford.Murders[2008]DvDrip-aXXo.avi
  General
    Complete name : D:\Movies\The.Oxford.Murders[2008]DvDrip-aXXo\The.Oxford.Murders[2008]DvDrip-aXXo.avi
    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    Format/Family : RIFF
    File size : 702 MiB
    PlayTime : 1h 43mn
    Bit rate : 937 Kbps
    StreamSize : 9.60 MiB
    Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release)
    Writing library : VirtualDubMod build 2366/release
  Video #0
    Codec : DivX 5
    Codec/Family : MPEG-4
    Codec profile : Streaming Video Profile/Level 1
    Codec settings/PacketBitStream : No
    Codec settings/BVOP : Yes
    Codec settings/QPel : No
    Codec settings/GMC : 0
    Codec settings/Matrix : Default
    PlayTime : 1h 43mn
    Bit rate : 804 Kbps
    Width : 660 pixels
    Height : 272 pixels
    Display Aspect ratio : 2.426
    Frame rate : 25.000 fps
    Resolution : 8 bits
    Chroma : 4:2:0
    Interlacement : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.177
    StreamSize : 598 MiB
  Audio #1
    Codec : MPEG-1 Audio layer 3
    PlayTime : 1h 43mn
    Bit rate : 126 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48 KHz
    Resolution : 16 bits
    StreamSize : 94.0 MiB
    Writing library : Xing (new)


--------------------
[System Info]
--------------------
CPU 0: 2193MHz, mobile AMD Athlon(tm) XP 3000+, x86 Family 6 Model 10 Stepping 0
OS: Windows XP Home Edition(Version 5.1 Build 2600) Service Pack 2
Video: ATI MOBILITY RADEON 9000 

DirectX: 9.0c(4.09.00.0904)
Memory: All: 523.760 KB, Available: 102.372 KB, Used: 80%
CodePage: 1253, Charset:1
Instruction: MMX MMX2 SSE 3DNOW 3DNOWEXT 

[System Process]
System
smss.exe
csrss.exe
winlogon.exe
services.exe
lsass.exe
svchost.exe
svchost.exe
cmdagent.exe
ekrn.exe
explorer.exe
cfp.exe
egui.exe
ctfmon.exe
YzDock.exe
trillian.exe
utorrent.exe
opera.exe
KMPlayer.exe
Last edited by Pantuflo : 06-23-2008 at 06:28 PM. Reason: Code box
bastik's Avatar
German moderator
 
Join Date:  May 2008
Location:  Germany
Posts:  3,993
#4 | Link | Posted 06-21-2008 Quote
looks similar to mine. I don't have problems with video or audio playback. I'm sorry to disappoint you.

Save your current settings (backup them) then reset your settings. If resetting solves it try to configure KMP like before but be careful not to reproduce the problem. If this does not solve the problem then you can use your old settings.

Or you can try 1431 (beta).
New Member
 
Join Date:  Jun 2008
Posts:  4
#5 | Link | Posted 06-21-2008 Quote
thank you for your time,
i 'll try the beta version now
New Member
 
Join Date:  Jun 2008
Posts:  4
#6 | Link | Posted 06-23-2008 Quote
nothing new with the beta version. i removed the klite codec pack and now i watch using using vmr7 nad vmr9 windowed but not in renderless mode.
Some more help please
Pantuflo's Avatar
Local Service Master
 
Join Date:  Feb 2006
Location:  Spain
Posts:  6,007
#7 | Link | Posted 06-23-2008 Quote
Try to update your video card drivers.
mouse's Avatar
Expert Member
 
Join Date:  Jan 2007
Posts:  548
#8 | Link | Posted 06-23-2008 Quote
It is a common message when there is an application using overlay mixer. Disable all applications running in background and try it again. If the message is still not disappeared, overlay mixer of your video card must be broken for some reason. It can be a video hardware failure.

Read this too.
http://www.kmplayer.com/forums/showt...6400#post36400
New Member
 
Join Date:  Nov 2006
Posts:  3
#9 | Link | Posted 11-27-2008 Quote
it must be the new nvidia driver...try to use older one
i'm stucked with 175.19
Thread Tools
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Supported by PANDORA.TV
All times are GMT +9. The time now is 06:42 AM.
Contact Us - The KMPlayer - Archive - Top